Hyvännäköinen -yksilöllisen palvelun opas hiusalalle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisällysluetteloon tästä
Oppikirjan pääkohdat on koottu esitteeseen, se on täällä 

Hyvännäköinen –yksilöllisen palvelun opas hiusalalle on oppi-ja käsikirja, joka kokoaa yhteen asiakkaan hiustyylin suunnittelussa tarvittavan tiedon. Kirjan teemoja ovat korkealaatuinen palvelu ja liiketoiminnallisuus, esteettinen näkemys, kauneus, muoti, tyyli sekä asiakkaan erityislaatuisuuden tunnistaminen. Kokonaisuuden osaamistavoitteet kuvataan sekä oppaan alussa että jokaisen luvun alussa. Avoimet, soveltavat tehtävät liittyvät oppijan reaalitodellisuuteen tai autenttisiin tilanteisiin. Hyvännäköinen rakentaa hiustyylin oppimisesta uuden, kokonaisen oppimisen kaaren. Kirjan suunnittelussa on huomioitu työelämän tarpeiden mukaisesti kirjotetut perustutkinnon perusteet sekä käytännön kokemus opetustyöstä. Kauttaaltaan nelivärinen kirja auttaa lukijaansa löytämään vastauksen kysymykseen "Kuinka hiusalan ammattilainen ohjaa asiakkkaansa tyyliä?”

 

ISBN 

978-952-93-4744-5

Hinta 

43,20 e sis alv + pk

Toimitus  

alkaen 16.3.2015

Koko 250 x 230 mm

Laajuus 112 sivua + kansi 4 sivua

Ympäristö 

Hyvännäköinen on Joutsenmerkillä varustettu tuote. Joutsenmerkki kertoo tuotteen olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa.

 

 

HE KERTOISIVAT KAVERILLEKIN

 

MARJO PAASISALO
hiusalan ammatinopettaja, aikuiskouluttaja, oppikirjailija, asiantuntija hiusalan ja erikoisammattitutkinnon perustetyössä

Tervetuloa hiusalalle,  Hyvännäköinen! Lukemani perusteella Hyvännäköinen on uusi tapa jäsentää ja oppia hiusalan yksilöllistä palvelutyötä. Kirjan teoriaosuus on vahvaa  ja paikoin vaativaakin. Teksti etenee teemoittain ja  syventyy oppijaa lähellä olevien tiedollisten ja toiminnallisten tehtävien kautta.  Kokonaisuudesta rakentuu täysi oppimisen kaari ja opas on siksi käytettävissä kurssikirjaa laajemmin. Hyvännäköinen tukee  ammattiinkasvamista ja liiketoiminnallisen ajattelun kehittymistä laajemminkin hiusalan opintojen aikana. Nuorelle lukijalle kirjoitettu teksti sopii  hyvin aikuistenkin käyttöön esimerkiksi erikoisammattitutkinnon aineistona. Suosittelen!

 

LEENA SAVILAMPI
Hiusalan ammatinopettaja

Hyvännäköinen on oppikirja, jonka julkaisua todella odotan. Pystyn kirjan avulla entistä paremmin tukemaan opiskelijoitani asiakaspalveluasenteen omaksumisessa sekä yksilöllisen palvelun ymmärtämisessä. Tehtävissä opiskelijat ottavat aktiivisen roolin oppimiseensa ja he oppivat yhdessä. Kokeilin muutamaa tehtävää heti kun oli mahdollista!


TOISEN VUODEN OPISKELIJAT ASA, IIDA JA SIIRI

Meidän mielestä tämä on hyvin opiskelijalähtöisesti kirjoitettu teos. Se antaa paljon apuvälineita asiakaspalvelutilanteisiin. Hyvä esimerkki tästä on kasvojenmuotojen huomioiminen leikkauslinjojen ja

-rakenteiden valinnassa. Sisältö on jaoteltu hyvin. Ulkoasu ja kuvat ovat ajanhenkisiä ja muodikkaita. Lukujen alussa olevat kuvaukset oppimistavoitteista auttaa oppimista. Käyttäisimme niitä ennen kun alamme lukea lukua ja sitten myös lukemisen jälkeen sen tarkastamisessa että ollaanko opittu mitä piti. Tässä kirjassa on hyvä se, että oppii miten perustellaan että joku tyyli sopii asiakkaalle.

 
TOISEN VUODEN OPISKELIJA KATI

Tämä on tosi kiva kirja. Tässä on nyt juuri sitä tietoa mitä ei oikein mistään kirjoista tai netistä ole löytänyt.  Netissä on kyllä ne kasvojenmuodot,  mutta miten sitä tietoutta sovelletaan palveluihin, on ollut se vaikea juttu  koulutehtävissä.


KARIN HYDÉN-HARKKO

parturi-kampaaja, tradenomi, ammatinopettaja

Hyvännäköinen on hyvännäköinen, värikäs, innostava, työelämäläheinen ja kokonaisvaltaisesti hiusalan osaamisen omaksumista tukeva oppikirja. Erityisen hyvää kirjassa on sen hyödynnettävyys koko oppimisprosessin ajan, ja sen jälkeenkin. Kirja ei liity vain yhteen tutkinnon osaan, vaan käsittelee erittäin laajasti hiusalalla tarvittavia taitoja, aina vuorovaikutuksesta muotiin ja tyylistä suositteluun. Juuri niitä taitoja, joita jokainen hiusalan ammattilainen tarvitsee päivittäin tarjotessaan kokonaisvaltaisen palvelunelämyksen asiakkaalle!

Lisäksi Hyvännäköinen sisältää laajasti  yhteistoiminnallisia ja aktivoivia harjoituksia, joiden avulla oppiminen on mielekästä ja varmasti myös hauskaa! Monipuoliset työelämän esimerkit ja terveiset ammattilaisilta tukevat sisältöjen linkittämistä todellisuuteen: kirja ei siis jää vain teorian tasolle, vaan auttaa syvällisen ymmärryksen syntymisessä!

Hyvännäköinen on tervetullut uutuus!

 

Kirjoittaja

Mirva Muona on  estenomin ja teatterialan ammattitutkinnon (maskeeraaja) suorittanut hiusalan ammatinopettaja.